Lopate

Blog po meri ljubitelja lopate

субота, 23. април 2011.

Grobouživanje


        Postoji mnogo pravih  načina da se iskopa lepi grob, ipak mi bi preporučili da to izvedete svojim omiljenim alatom. Nema ništa gore od toga kad vaš predmet obožavanja nema praktičnu primenu. Mnogi ljubitelji lopata ceo život glancaju, sortiraju, dekorišu svoje lopate, a da ih nikad u životu ne upotrebe. Da li su ti ljudi zaista ljubitelji lopata? Odgovor je da. Da li su strukturalisti? Definitivno, ali da li su kompletni obožavaoci lopata? Ne, kompletni lopatar je vičan kako filozofiji lopatarsva, skupljanju kolekcija, tako i naukama praktične primene. On možda nema posao koji ga primorava da svakodnevno koristi lopatu, ali to voli da radi i koristi svaku priliku za njenu uporebu. 


      Kopanje grobova je jedna od prilika za praktičnu primenu koju pravi lopatar nikada ne bi propustio, nebitno o čijem grobu je reč. Da li ga kopate za sebe, prijatelja ili neprijatelja sasvim je irelevantno, sam posao je bitan i čin je ljubavi. 

    Zašto baš grob? Kopanje grobova je jedna od najstarijih potreba za lopatom i kroz taj posao rukovalac lopatom može da oseti svoju istoriju i korene svog opredeljenja. Većina lopatara nikada ne doživi taj luksuz da iskopa grob jer nema priliku za to. Pored toga mnogi se plaše da preuranjeno kopaju sebi grob zbog  sujeverja, misle da je to na neki način izazivanje sudbine. Kad dođe vreme za kopanje tada je prekasno.  

      Postoje čak i slucajevi u kojima su počinjeni zločini kako bi se tela obezbedila za ovaj čin."Da bi doživljaj bio potpun, potreba za grobom mora da bude stvarna.", rekao je David Hasselhoff tog tmurnog prepodneva. Taj događaj i njemu slični imali su jak uticaj na kulturu i umetnost u budućnosti. Direktne posledice tog događaja su nastanak benda Gravediggaz i izdavanje albuma Shovel Headed Kill Machine od grupe Exodus.  Urbana legenda, sa kojom se mi ne bismo slozili, je da su ljubitelji lopata takodje i ljubitelji osvete. To je, jasno, nastalo zbog Konfučijeve izreke: pre nego što kreneš po osvetu iskopaj dva groba.


1 коментар: