Lopate

Blog po meri ljubitelja lopate

четвртак, 29. децембар 2011.

Srećna nam Nova Godina?


Lopatarska Internacionala vam iskreno želi srećnu Novu Godinu. Da li će to biti dovoljno, vreme će pokazati. Bilo kako bilo, Redakcija Lopata je procenila da će najkorisniji novogodišnji poklon čovečanstvu biti uvid u neke vitalne informacije. Tako da vam sa ponosom predstavljamo "Novogodišnji Specijal".

Evo dobrih saveta kako ugrabiti sreću izbegavanjem suprotnog u 2012.

Izbegavajte Nibiru planetu: Za početak je najbitnije da se hranite dobro. Što više proteina, minerala i vitamina. Obucite se dobro, poslednje što želite je da izložite svoja krhka zemaljska tela ekstremnim hladnoćama. Zbog toga se, suprotno savetu globalne elite, pazite jer vam od globalnog zagrevanja neće biti toplo. Ako vidite Nibiru planetu kako ide prema vama (ili bilo kakvu vrstu astroida, komete ili meteora), ne stajte mu na putanju, diskretno se okrenite i zaputite u najbližu policijsku stanicu.





Vaša Šansa: Da li ste ikad želeli da dobijete Nobelovu nagradu za nešto? Sad je vaša prilika. Nobelov Komitet je odlučio da u 2012. godini nagrada za mir bude bolje distribuirana, kako se ne bi ponovila nepravda iz 2009.  Tako će se ovog puta nagrade bacati sa prozora zgrade sedišta fondacije u Oslu. Fanovi i kolekcionari razvijaju razne strategije kako bi osvojili što veći broj nagrada. Od ribarskih mreža, džakova i čaršava, do mreža za hvatanje leptira i rukavica za bejzbol. Svaka taktika ima svoju prednost i svoju manu. Barak Obama je spreman, a vi?




Ekonomija: Sa svakom zimom dolazi i potencijalna potreba za čišćenjem snega. To cenu lopata na berzi baca u nebesa. Japan je ove nedelje pustio u promet 2 miliona lopata kako bi im obuzdao cenu na tržištu. Sa druge strane, imamo zabrinjavajuće prognoze od strane ljudi poput Angele Merkel, kako proizvođači lopata neće uspeti da održe proizvodnju. Da li je to širenje panike samo neodgovorni ćar neuračunjivog uma, ili je tempiranje cene tamo gde im je potrebna? Ostaje nam da osetimo u 2012.




Deda Mraz i pokloni: Svaki pošteni lopatar se nada da je zaslužio da mu Deda Mraz pokloni neku vrstu lopate za Novu Godinu.  Oni koji veruju u Deda Mraza trebaju da znaju da je on trenutno preokupiran mnogo bitnijim stvarima od pukog deljenja lopata unaokolo. O čemu je reč? O karbonskoj taksi naravno! Zar je toliko teško bilo pretpostaviti? Naivni Deda Mraz se upustio u borbu sa Dr. Evil-om kako bi nam poklonio vazduh za Novu Godinu. Šta će se desiti ako on izgubi? Recimo samo da će gnjurci imati "Upper Hand"




Za one koji ne veruju u Deda Mraza stvar je već jasna: poslednja besplatna stvar na planeti Zemlji, dobija bar kod. Uspešno je privatizovan vazduh, ura! Ali ne očajavajte. Pogledajmo situaciju sa tehničke strane. Vazduh neće imati cenu, samo ugljendioksid, udah je besplatan dok se tek na izdah plaća taksa.



Sumirano: 
Uzimajući u obzir sve raspoložive informacije o tome šta nas čeka u Novoj Godini, izvukli smo dva bitna izbora.

Jedina stvar za koju možete tvrditi da je još uvek vaša je vaš um, ali samo pod uslovom da isključite TV i nikad ga više ne uključite.

Sa druge strane, možete nastaviti da lupate glavu irelevantnim stvarima, kljukate se hranom punom teških metala, kupujete brendiranu garderobu i budete dobar mali kmet.

Dobra vest je to što je izbor i dalje naš. I imaćemo ga sve dok ne bude izmišljena telepatska tehnologija. Tako da možemo svi da se opustimo i uživamo u praznicima.


Srećna vam Nova Godina, živite dugo i prosperitetno, i neka sila bude sa vama.


Нема коментара:

Постави коментар