Lopate

Blog po meri ljubitelja lopate

уторак, 15. новембар 2011.

Fernando Alonso izgubio kontrolu nad svojom lopatom

Poznati pilot Shovel Racing-a Fernando Alonso, nekima poznat i kao šampion Formule 1, zadobio je prelom karlice pri udaru u zaštitnu ogradu na trci za Veliku Nagradu Mont Everesta.

Stručnjaci tvrde da je mladi španac prebrzo ušao u Rt šikanu, što je rezultiralo izletanjem u sledećoj krivini. Stephen Hawking kaže da je Alonso prošao dobro sa obzirom da je izleteo u krivini Klamburelo, zloglasnoj krivini koja je razlog žalosti stotinama hiljada udovica.

Alonso je naknadno izjavio da mu je setup na lopati bio loš za snežne uslove a da nije imao vremena da uđe u boks. Za kraj je kroz šalu dodao: "Bar nismo imali lavinu kao 1961." (prisećajući se na tragediju koja je odnela 482 života). Lavina je upravo reč za ono što je usledilo, prava lavina optužbi od strane raznih organizacija za ljudska prava. 

Human Rights Watch su objavili na svom sajtu da Shovel Racing  može da se okarakteriše pre kao genocid nego kao sport. U nastavku su dodali da seljaci koji žive u podnožju planine takmičenje zovu gnauminptamu, što na nepalskom znači: kiša ljudi.

Fernando Alonso udara u ogradu pri brzini od 240 kilometara na sat.

Upravi Shovel Racing'a suđenje kreće za nekoliko meseci, ali je odbrana već sad u panici jer je opšte poznato da genocid može da bude opravdan samo ukoliko se radi o pohodu na naftne bušotine.


Нема коментара:

Постави коментар